Vaikai ir tatuiruotės - dera

Aną rytą su Eli žiūrėjau norvegišką rytinę laidą vaikams. Kai kas mane joje nustebino. Viskas buvo kaip ir visose vaikiškose laidose - dainelės, pliušinis kalbantis personažas, reportažai, multikai. Laidą vedė mergina mulatė vardu Haddy ir norvegas vaikinas, vardu Atle. Vaikinas ir patraukė mano dėmesį kiek vėliau. Iš vaikino megztinio kyšojo tatuiruotės gabaliukas, kaip dabar madinga. Pamaniau, ai truputį pasitatuiravęs, bet slepia, nes vaikučių laidoje. Vėliau į svečius atėjo Tūdžis (Tooji). Tai norevgų daininkas kilęs iš Irano. Jis vilkėjo baltus marškinėlius su trumpom rankovėm, skrybėlę ir ilgą plaukų sruogą vienoje galvos pusėje.
Kai jis atėjo visi apsikabino, pašnekėjo, vėliau Tūdžis su Atle sutraukė dainą "Last Christmas".
Po kiek laiko, pagrindinis laidos vedėjas Atle atėjo apsirengęs taip kaip Tūdžis, kopijuodamas jį: su trumpų rankovių marškinėliais, skrybėle bei ilga juodų plaukų sruoga ant vienos galvos pusės. Viskas lyg ir įprasta, bet laidos vedėjo visos rankos ir krūtinė buvo tirštai ištatuiruota. Jis buvo kaip su rankovėm.  Ne pirmą kartą, žinoma, mačiau taip stipriai ištatuiruotą kūną, bet pagalvojau, kad Lietuvoje turbūt toks vaikinas ir nenorėtų ir negalėtų vesti laidos Tele Bim Bam. Progresyvu. Įdomūs, pagalvojau, Norvegijos vaikučių laidų vedėjai. Gal aš bevitiškai tradicinė?
Tai aš ir susimąsčiau ar čia gerai, ar blogai, ar nieko tokio? Ar šiaip ar taip - neįprasta.
Pamenu kai norėjau važiuoti į JAV su Work Travel USA programa, vienas iš darbų buvo karuselių parke. Klausimai buvo maždaug tokie: "Ar turit tatuiruočių, ar turit piersingų, ar rūkote." Tiesą pasakius, tada įsižeidžiau: patys JAV išranda kūno tapybą, bei puošybą, išpopuliarina tabaką, o po to tokių žmonių nenori. Su ta programa taip ir neišvažiavau į JAV, nes klausimai anketoje man pasirodė žeminantys.
Pasaulis kartais duoda labai dviprasmiškus ženklus, nemanote taip?

Metalistas Atle Pettersen - vaikučių draugas.


 

Comments

Popular posts from this blog

Darbo paieškos Norvegijoje kai esi kitatautis

14 tūkstančių Norvegijos kronų už vieną laikraštį

Patyčios