Kalėdinis stalas

Šiandien Eli eina į darželį. Ir šiandien darželyje jie turi taip vadinamą Jule bord šventękuri išsiverčia kaip kalėdinis stalas/ kalėdinės vaišės. Darželio mėnesiniame laiške buvo pranešta apie tai, kad tą dieną vaikučiai turi būti apsirengę puošniais drabužiais.

Tiesą pasakius, tik dabar parėjus iš darželio žvilgtelėjau ką reiškia 'i fin stas'. Tai reiškia prašmatnūs, puošnūs drabužiai.

Iš vakaro susiplanavom dvi sukneles, bet jų nepasimatavom. Ryte prieš išeinant pradėjom rengtis vieną iš dviejų suknelių, kurią mano sesuo parvežė iš Ispanijos. Ant suknelės apačios išsiuvinėti vintažiniai auksiniai sekvinai. Ir ką sau manot? Suknelė buvo per maža!

Tada nusprendėm vilktis kitą kiek kuklesnę trikotažinę suknelę su siuvinėtu drugeliu ant priekio. Po apačia parengiau dar vienus trikotažinius marškinėlius nes suknelės kaklas buvo gana atviras.

Turėjau močiutės pirktų puošnių suknelių, bet pagalvojau, kad jos per puošnios. Be to, jeigu vaikai eis į lauką, kas iš jų liks? pamaniau.

Kai atidariau duris į grupę kur susirinkę vaikai, net nustėrau. Vaikai buvo išpuošti kaip į vestuves! Berniukai su baltais marškinėliais ir juodais švarkeliais. Mergaitės gal mažiau puošnios, bet su vasarinėm suknelėm ant megztukų. Jeigu Eli butų ėjus su tom puošniom suknelėm, būtų buvus viena iš puošniausių.

Na ką, kitą kartą žinosim. Tai pirmas jos oficialus 'jule bord'. Vis gi, ji su suknele, nors ir kuklesne, juk paprastai eina į darželį su kelnėm...

ABC su darželinuku. Nuotr. upcloseandstylish.

Comments

Popular posts from this blog

Darbo paieškos Norvegijoje kai esi kitatautis

14 tūkstančių Norvegijos kronų už vieną laikraštį

Patyčios